header image

III. Roverský víkend

Autorem je Básník, publikováno 26.11.2007 v rubrice Na cestách. 0 komentářů.

Trochu opožděně, ale přece sem přidávám několik fotek z v pořadí již 3. Roverského víkendu - supermegahusté akce, pořádané skautským okresem Praha 5 (orjpha5.laddobar.cz).

Tématem víkendu, který se konal v Železné Rudě, byla historie Šumavy, úzce spjatá s pašováním zboží i lidí přes hranice. Hned po příjezdu jsme tak museli na základnu propašovat tajný "kontraband". Cestou nás sice potkali pohraničníci, ale naštěstí jsme měli nějaké peníze, takže nás vlastně nepotkali. Během tajné cesty na základnu se dokonce někteří z nás podívali až na Špičák, i když ne tak úplně plánovaně ... :-D.

Jako správní pašeráci jsme měli upravený denní režim, což znamenalo, že jsme skoro vůbec nespali a pořád někde běhali. Součástí programu byly kupříkladu i tak praktické body jako historie Šumavy, fauna a flóra Šumavy a s ní úzce spojený lov Svároškvora a posléze i Lištičky Stravenkové, stejně jako noční nácvik nelegálního přechodu hranic. Program byl dost nabitý, takže jsme se ani neměli čas nudit, natožpak se pořádně vyspat. Tomu odpovídala i cesta vlakem domů, při které většina z nás tvrdě spala (tedy až do přestupu v Plzni, pak už se stálo na chodbičce a tam se spí dost špatně ...), a tak si vůbec nevšímala, že ji třeba někdo fotí (že, Hároši ? :-P )

Fotky na rajčeti

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz