header image

Nový hrad Kunratice

Autorem je Básník, publikováno 16.1.2007 v rubrice Na cestách. 0 komentářů.

Při brouzdání na stránkách http://hrady.cz jsem narazil na jednu poměrně pěknou zříceninu, která dokonce leží na území Prahy! Jednoho pěkného odpoledne 8.9.2006 jsme se tam s Kočkou vydali.

Hrad leží necelý kilometr od zastávky autobusu Zelené domky, kam jsme také dojeli. Čekal jsem pohodový terén, koneckonců jsme v Praze. Navíc kočku bolela tlapka, tak jsme to nechtěli přehánět. No, odhad se nepovedl a minimálně půlka trasy byla vcelku slušným terénem ...

Hrad byl docela hezký, ovšem tak trochu "zahrabaný do země". Bohužel to, že je na území Prahy bylo znát i na jeho okolí, kde se válely různé odpadky, použité kondomy, apod. (jehly a stříkačky jsem naštěstí neviděl ...). Na hradě nás celkem ohrožovalo několik vyznavačů airsoftu (asi tak 12 let :smile:), ale naštěstí jsme nebyli zastřeleni, a tak jsme se mohli vydat dál přes Kunratický les.

Cestou jsme si stihli dát sváču u takového podivného brčálového jezírka. K velké Kočičí radosti jsme potkali hned 2 dětská hřiště :lol:. A taky jsme potkali takovou fakt divnou ceduli (viz. fotky), když jsme se blížili k sídlištím na Jižním městě.

Nakonec jsme se linkou 165 vydali přes Radotín domů a zůstali stát v docela pěkné dopravní zácpě, což nám ale zas tak nevadilo, v autobuse bylo příjemně. Do Radotína jsme pak dojeli s asi hodinou zpoždění a to je docela co říct ...

A na závěr ještě odkaz na fotogalerii:

http://pejsekakocicka.rajce.idnes.cz/Novy_hrad_Kunratice/

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz