header image

Praha šátková metropole

Autorem je Štěpánka, publikováno 7.5.2007 v rubrice Akce a akcičky. 0 komentářů.

Skauting slaví 100 let a Praha se o víkendu 20 - 22 4. 2007 stala šátkovou metropolí...V sobotu ráno jsme i my navlíkli šátky s logem oslav a šli do Prahy, kde se to už šátky jen hemžilo. Naše první cesta vedla do ZOO, kde minimálně polovina návštěvníků měla týž vínový nebo žlutý šátek. ZOO jsme prolezli velmi důkladně, venkovní výběhy, uzavřené pavilony, dokonce jsme procházeli skrz ptačí voliéry. Viděli jsme různá zvířatka, známá i neznámá, jako např. slony, obrovské želvy, orangutany a gorily, žirafy, hrochy, lvy, tygra, nebo taky kapybary, baribala, kulana, surikaty, kolpíky... prostě spoooustu chlupatých, šupinatých, opeřených i jiných tvorečků ;-)

Naše cesty za poznáním vedly dál do botanické zahrady. Moc se nám líbila Japonská zahrada a potom taky jeden malý bambusový koutek s potůčkem :o) Chtěli jsme i do skleníku Fata Morgana, ale tam byla moc velká fronta, a tak jsme to vzdali :sad:

Místo toho jsme zamířili do centra Prahy za kultirními památkami. Nejprve jsme spletí dřevěných trámů a okolo zvonu vyšplhali na věž chrámu sv. Mikuláše na Malé Straně. Ochoz věže byl jak jinak než plný skautů... Z věže byl pěkný výhled např. na Petřínskou rozhlednu, Týnský chrám, Národní divadlo, Strahovský klášter nebo Karlův most.

Dalším místem, na které jsme se dopravovali pomocí mnoha schodů, byla Malostranská a potom i Staroměstská mostecká věž Karlova mostu. Odtud byl samozřejmě dobře vidět Karlův most a taky chrám sv. Mikuláše a Pražský hrad.

Když jsme přišli na Staroměstské náměstí, kde se odpoledne konaly hlavní oslavy, vše se už balilo a sklízelo. Proto jsme se alespoň podívali na věž Staroměstské radnice. Z této radniční věže byl vcelku pěkný výhled na náměstí a Týnský chrám. Na věž vede zajímavý ochoz (bez schodů) a ještě zajímavější výtah...

Ze Staroměstského náměstí jsme se volnějším tempem vydali k Petřínu. Než jsme se ale vymotali z plných ulic a dostali se k lanovce, bylo už tolik hodin, že jsme stíhali sotva rozhlednu, natož bludiště... Lanovka nahoru byla plná skautů, kteří to ještě (stejně jako my) chtěli stihnout alespoň na tu rozhlednu. I na ní jsme samozřejmě převálcovali běžné turisty a z výšky 299 schodů se na Prahu jako na dlani díval ochoz plný šátků... Ostatně, i Petřín sám měl bílo-žlutý šátek s logem oslav... ;o)

A úplně nakonec jsme šli ještě na Křižíkovu fontánu. Hráli, tryskali a svítili moooc pěkně... A konečně jsme tu potkali taky někoho známého.

Pozdě večer jsem přijela domů pěkně utahaná a uťapkaná, ale byl to báječný den. Jen škoda, že jsme nestihli ty oficiální oslavy na Staromáku...

http://pejsekakocicka.rajce.idnes.cz/Praha_satkova_metropole/

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz