header image

Pět let

Autorem je Básník, publikováno 27.3.2009 v rubrice Pejsek a Kočička. 0 komentářů.

Po celkem dlouhém zimním spánku se naše stránky opět trochu probudily a proměnily, jak ostatně můžete vidět sami. A jaký že to má důvod?
Je to už pět let, co se Pejsek a Kočička dali dohromady a začali vařit svůj velký dort. Co se za tu dobu změnilo a co naopak zůstalo naprosto stejné?

Pejsek

Za těch pět let o něco zestárnul, přesněji o pět let... ;o) Úspěšně ukončil střední školu maturitou, na vysoké škole získal titul Bc. (čti bacil), dvakrát se pokoušel o pokračování na Ing. a nakonec začal naplno chodit do práce – tvoří webové stránky a redakční systém ve firmě e-invent na pražských Malvazinkách. Pořád se rád toulá po různých horách, lesích, polích, lukách, hradech a zříceninách. Jeho zájem o mašinky a železnici vůbec se pomalu přesouvá k hromadné dopravě a autobusům, i když si pořád ještě rád zajezdí na modelovém kolejišti na Julisce .

Kočička

Během těch pěti let vychodila střední školu, složila maturitu a dostala se na vysokou školu (ČZU / zemědělku / hnojárnu – jak je komu libo), kde už teď studuje druhým rokem a docela jí to jde ;o) I když už se možná trochu umírnila, pořád mívá bláznivé nápady. Skauting, kterému před lety propadla, ji stále nepustil ze svých spárů. Složila vůdcovské zkoušky a i když se pomalu přestává angažovat ve vedení dětí, pořád je ráda ve společnosti dalších Homo scout.

Zvířecí bydlo

Tak to za tu dobu doznalo opravdu velkých změn, hlavně v posledním roce. Z původně nepříliš útulné, celkem velké místnosti se stal báječný brloh. Holé bílé zdi s malou nástěnkou se nově vybílily a částečně vyžlutily. Na nich se kromě staré nástěnky octly i dvoje velké puzzle, latě s turistickými známkami a co nevidět se k tomu všemu připojí i velké fotky z cest. Pořídili jsme dokonce nový koberec – zelený se žlutými obdélníčky ;o) V pokoji se objevili také noví obyvatelé. K plyšovému pejskovi Alíkovi se připojil ještě asi metr dlouhý, zelený a pruhovaný Pan krokodýl. A dokonce se u nás objevila i první zeleň – kaktus Pepa.

Zvířecí stránky

Během času jsme došli k tomu, že bychom se mohli prostřednictvím internetu podělit o naše zážitky, fotky, postřehy a navštívená místa i s ostatními. A tak vznikly naše pejskokočičí stránky. Nejprve s reklamou na už neexistující adrese pejsekakocicka.unas.cz, později v novém, lepším a bez reklamy na adrese pejsekakocicka.iocko.cz nebo zkráceně pako.iocko.cz. Na této adrese bydíme společně doteď. Rovněž vzhled stránek se postupem času měnil. Původní zelenobílý motiv s obrázkem posedu v nadpisu byl vystřídán ne úplně povedeným a nikdy zcela dokončeným celozeleným motivem s křižíkovou fontánou. Pak už se stránky oblékly do kabátku, ve kterém je vidíte teď.

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz