header image

Velikonoční výlet

Autorem je Štěpánka, publikováno 25.6.2009 v rubrice Pejsek a Kočička, Na cestách. 0 komentářů.

13. 4. 2009

Bylo volno, bylo hezky, sebrali jsme auto a jeli na výlet. Při hledání dýmající hory jsme zavítali do vesnice, kde nás hned obklopila hromada pomlázek. Místo aby mě bránil, ještě mi rozepnul pás… Nakonec jsme se ale dostali ke kopci, který jsme hledali a cestou necestou jsme se k němu vydali.

Na vrcholku jsme si prošli naučnou stezku. Děravý Boreč má v sobě cestičky pro vzduch, který se uvnitř ochlazuje nebo otepluje a mění klima na jeho vrcholku nebo u jeho úpatí.

Když jsme se vrátili k autu, ještě jsme si chvíli hráli – petang. Pak jsme vyrazili pod další kopec, tentokrát pod jednu zříceninu. Ještě v půlce výstupu jsme se na chvíli zastavili u vyhlídky. Nahoře jsme si pak našli pěkné místečko s výhledem, vytáhli jsme barvená vajíčka, chleba s máslem a sůl a naobědvali jsme se ;o)

Po prohlédnutí této ne moc velké zříceniny jsme se vydali ještě na jednu. Ta byla na pořádném kopci. Ale zbylo z ní víc. Třeba dvě nepřístupné věže ;o) A hromada dětí si tu hrála na vojáčky, indiány nebo kdoví co…

Poslední zastávka na sváču byla uprostřed polí, odkud byl hezký výhled na Hazmburk.


Protože Štěpánka nebyla co se míst týče příliš konkrétní, tak taky něco doplním :) : Ta zřícenina, na kterou jsme lezli jakou druhou se jmenuje Ostrý a ta druhá Kostomlaty pod Milešovkou. A abych tady jen nekritizoval, tak jako zlatý hřeb večera doplním nějaké ty fotky.

Fotky z akce

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz