header image

Naše puzzle

Autorem je Básník, publikováno 24.3.2011 v rubrice Pejsek a Kočička, Aktuálně. 2 komentářů.

A když už jsme se zase po čase probudili ze zimního spánku, přidáme něco o tom, čím je dekorován náš pokojík. Poslední dobou jsme totiž (hlavně já - Básník) propadli občasnému skládání puzzle.

Na zdech nám jich visí hned několik, různých velikostí. Po složení je pomocí herkulesu nalepíme na sololitovou desku, jejíž hrany a okraje jsou natřené na černo, takže puzzle nakonec vypadají, jako by měly černý rám. Do desky podle rozměrů vyvrtáme 4-6 děr, kterými poté celek přichytíme ke zdi. K tomu používáme černé vruty do sádrokartonu, které na černém podkladu skoro nejsou vidět a nekazí tak celkový dojem. Po zkušenostech volíme rozměr desky vždy na každé straně o cca 2 cm větší, než jsou puzzle. Stejně je ale asi nejlepší je nejdřív složit, změřit a potom teprve podle toho koupit desku. Puzzle jsou totiž co kus, to originál, takže občas je černé po stranách zbytečně moc, jindy se tam taktak vejdou vruty pro uchycení :-)

Momentálně největší a nejdominantnější puzzle u nás v pokojíku je podzimní pohled na italské Dolomity, který nám visí nad postelí. Má 1500 dílků a rozměry 84x60 cm.

Další podzimní puzzle nám visí nad stolem přímo naproti posteli. Je to širokoúhlý pohled na podzimní bystřinu s mlýnem. Má 1000 dílků a rozměry 96x32 cm. Nad dveřmi se na nás potom dívají dvě sovy z dalších puzzlí s 1000 dílky a rozměry 68x48 cm.

Na bočních zdech pak máme dvoje menší puzzle o 500 dílcích a rozměrech 48x34 cm. Na jedněch je podzimní pohled na jakési jezero v Kanadě, druhé nám zlepšují náladu pohledem na letní moře kdesi v Thajsku.

A úplně nakonec si do zásoby vytváříme velký obrázek Black mountain ve Skotsku. Ten má 3000 dílků, rozměry 116x85 cm a zatím není dokončený. Máme poskládané pouze okraje a něco málo ze spodní části. Vzhledem k rozměrům jeho dokončení asi ještě chvíli potrvá :-)

Komentáře ke článku

basnik říká:

9.4.2011 v 20:31.

To je pod 500 dílků, to nejsou puzzle, ale dětská skládačka :-P :-)

Abú říká:

8.4.2011 v 22:43.

A kde máte Albatrosa? :-P Dit tak složitý není, tak 150 dílků. :-)

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz