header image

Polojasno 2011 - závěrečný víkend

Autorem je Štěpánka, publikováno 9.11.2011 v rubrice Akceee!. 0 komentářů.

Na začátku listopadu jsme se sešli na posledním víkendu v Hostinném.

A jak to na víkendu vypadalo? V pátek večer většina zúčastněných zjistila, kde je v Hostinném Penny. Rozhovory mezi přijíždějícími a těmi, co už byli na základně, probíhaly povětšinou takto:

Hledající: "Nevíme kudy na základnu."
Základna: "A kde jste?"
Hledající: "U Penny."

Ještě v pátek večer (v noci) byla poslední přednáška z myšlenkových základů skautingu. Potom přišly na řadu Žížaliny fotky ze svatby.

V sobotu se hned po snídani začalo se zkoušením - organizace a právo, příroda, pedagogika a psychologie, metodika a vedení oddílu, myšlenkové základy. Dvojice kolovaly mezi zkoušejícími až do oběda, kdy byla chvilka klidu. Po obědě jsme se zúčastnili sázení lípy svaté Anežky České, na kterou nás do přilehlého parku pozvali místní skauti. A potom jsme se vrhli na obhajoby písemných prací a na konec přišel i test z hospodaření, který trval až do večeře.

Po večeři jsme si šli půlhodinovou procházkou ještě trochu provětrat hlavy do města, aby se nám lépe opravovaly testy. Na zdi tělocvičny se objevily žluťánky (odvozeno od červánků) - tedy žluté mráčky na osobní vzkazy. Okolo desáté večer se začaly promítat fotky z celého kurzu a potom se ještě hrálo na kytaru. Spát se šlo pozdě.

V neděli následovali opravné testy a dozkušování těch, kteří chyběli na některé části kurzu. Nezbytnou součástí byl úklid základny. Po obědě jsme šli ven, abychom zakončili kurz. Každý měl chvíli čas někam se posadit a zamyslet se. U nově zasazené lípy jsme si pak rozdali absolventské listy a doteď pečlivě uschované lístečky z tábora. Na konec jsme spáchali společné foto u altánku a se spadaným listím.

Víkend byl fajn, ale i když bylo jasno, občas jsem měla spíše polojasné (chvíli až oblačné) pocity...

Fotky

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz