header image

Posezení u vodáků a výlet do Jílového

Autorem je Básník, publikováno 9.2.2011 v rubrice Pejsek a Kočička, Na cestách, Akce a akcičky. 0 komentářů.

Tentokrát pro zjednodušení takový trochu dvojpříspěvek z jednoho vydařeného dne :-)

Šestého února bylo krásně, odhadem přes deset stupňů a my jsme se Štěpánkou po delší době opět vypravili z Prahy ven. Neměli jsme moc času, takže jsme jeli jen kousek od Prahy - do Jílového u Prahy. Tam jsme zaparkovali u nádraží a dali jsme si takový malý okruh.

Z nádraží jsme vyrazili přes Včelní hrádek k rozhledně Pepř, na kterou jsme vylezli. Foukal ale silný vítr a celá rozhledna se dost podivně kývala, takže jsme zase brzo slezli dolů :-) . Zpátky jsme zvolili cestu údolím potoka Studený, kolem štol, kde se dřívě těžilo zlato. Pod známým kamenným viaduktem Žampach jsme prošli do údolí Sázavy a tudy pokračovali až k odbočce zpět k nádraží v Jílovém.

Krátký příjemný výlet, doporučujeme obzvlášť v době, kdy jsou štoly otevřené (duben-říjen). Více o štolách v okolí Jílového je možné se dočíst na stránkách
muzea v Jílovém.


Večer se poté konala ve vodácké klubovně u Berounky v Radotíně taková malá sešlost. Situaci nám sice poněkud zkomplikovala nefunkční voda, ale i tak jsme si to pořádně užili. Hároš sice později večer nějakou vodu našel, ale dost špatně se k ní lezlo, tak jsme ji radši nechali tam, kde byla :-D . Hrál se ping-pong, deskové hry a taky ping-pong. A taky se hrálo na kytaru. Hároš i vzhůru nohama :wacko: :-D

Prostě skvělý a vydařený večer, který se nakonec protáhl až trošku přes půlnoc. A pro silné povahy následuje i několik fotek a zejména jedno velice zajímavé video ;-)

Fotky na rajčeti
Video na Youtube

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz