header image

Silvestr Srbsko 2010/2011

Autorem je Básník, publikováno 6.1.2011 v rubrice Pejsek a Kočička, Akce a akcičky. 3 komentářů.

Protože se tento rok v Srbsku objevila nová skautská základna, a protože jsme se už posledně na Korno téměř nevešli, konal se letošní Silvestr sice také v Srbsku, ale o pár metrů vedle :smile:

Kdo nechce nebo neumí číst, fotky a videa jsou dole <img src='http://pako.iocko.cz/images/smilies/wpml_wink.gif' alt=';-)'/>

Přestože ještě před vánoční výpravou byli přihlášeni čtyři lidé včetně mě a Štěpánky, akce se nakonec zúčastnilo docela dost lidí - na silvestrovskou oslavu nás bylo šťastných 13.

Už samotný odjezd 27. byl celkem veselý - hned ráno jsem měl jet sám nakoupit jídlo na celou akci. Sháněl jsem pomocníky poměrně dlouho dopředu, bohužel nikdo nemohl. Naštěstí se ještě ráno ozvala Míša, že by mi pomohla, za což bych jí chtěl moc poděkovat. Abychom nákup stihli  musela totiž ten den během asi půl hodiny vstát, sbalit a doběhnout ke klubovně, kde jsem na ni počkal s autem. Stihla to. No, když tak nad tím přemýšlím, tak už se mnou příště asi nakupovat nepojede ... :mrgreen:

V Srbsku jsme byli téměř přesně načas. Jistou rezervu nám dalo i to, že díky Želvounovi si druhá půlka (Jana 2, Verča 1, Župan, Bob, Želvoun), která jela vlakem, dala vyhlídkovou vycházku přes celou vesnici <img src='http://pako.iocko.cz/images/smilies/wpml_wink.gif' alt=';-)'/>. Měli jsme sice maličko problém přemluvit plynový kotel ke spolupráci, ale po chvíli působení neskonalé krásy dámské části výpravy se úspěšně rozhořel (kdoví, čím ...:lol: ). Jana 2 přivezla ukulele. Nějakou chvíli jsem pak musel řešit otázku, jestli se mi víc líbí Jana 2 nebo ukulele. Odpoledne dorazila Verča 2, v noci pak přijel Honza s Janičkou. Hráli jsme hry a spát se šlo docela pozdě - po pohádce o dvou chlupatých veverkách, které žily na krajích desetiproudé dálnice a nikdy se neviděly.

Další den ráno dorazila Štěpánka a vyrazili jsme na Ameriky. Počasí stálo za to a výlet taky. Viděli jsme Královu studni, Malou a Velkou Ameriku a Mexiko. A samozřejmě Karlštejn. U Velké Ameriky jsme narazili na jednu haldu, na které se dalo bezvadně bobovat bez bobů.. tedy vlastně s Bobem :smile:. Docela dost lidí se na tomto místě poměrně důvěrně seznámilo s místním sněhem. Z Karlštejna šla větší část lidí pěšky, čtyři jsme jeli vlakem. Večer dorazila Anička.

Devětadvacátého jsme se rozhodli vyrazit na Křivoklát. Hned ráno nám odjela Míša, zato ale dorazila Skříva. Počasí bylo nic moc, takže ze smělých plánů nakonec byla jen kratičká procházka. Ale zase máme krásné fotky hradu, prošmejdili jsme nádvoří, postavili a zbourali iglů na nádraží a koupili jsme v Berouně preclíky. Večer dorazil Abú, Hároš a jeho záhadná slečna (roztomilá a rozpustilá), která se, jak se později ukázalo, jmenovala Lukáš :mrgreen:. Večer, v noci a ráno se hrálo na kytaru a zpívalo, což se ne všem úplně líbilo. Může za to Hároš :grin:.

Den před Silvetstrem se po nočním řádění vstávalo celkem pozdě. Hned ráno odjela Anička. Nebe bylo jako vymetené, takže procházka podle Berounky kolem Alkazaru do Berouna byla pěkná. Na zamrzlé louži kousek od Srbska jsme si dali malou soutěž v krasobruslení, také byl k vidění balet á la Mamutí jezero. Na Alkazaru se jdeme podívat do štoly s radioaktivním odpadem. Nesvítíme. Janička balí horolezce. V Berouně jdeme na dvě hodiny do bazénu a pořádně se vyblbneme - hlavně vymrzlý velký tobogán má úspěch. Jana 2 získává bonusové body, když si ve městě koupí plavky a za hodinu dorazí k velkému překvapení do bazénu za námi :shock:. Závodíme na skluzavce. Večer se vyrábí rizoto asi z poloviny věcí, které jsou k dispozici. Evík s Jírou se na nás přijeli podívat, do Prahy pak odvážejí Skřívu a Župana. Rozsekal jsem Abúa ve fotbálku (jo!). Večer se poměrně dlouho hraje na kytaru a zase za to může Hároš :grin:.

Na Silvestra ráno přijíždí Blanka. Počasí je nic moc, ale vyrážíme na Bubovické vodopády. Místy je to dost dobrodružné. Na Boubové obědváme a dělíme se na dvě skupiny. Rychlejší zvládá skanzen Solvayovy lomy a křížek u Sv. Jana pod Skalou, pomalejší (se kterou jsem šel i já) to zkracuje po silnici. Po příchodu druhé skupiny propuká silvestrovská oslava. Džus teče proudem, hrají se hry a hraje se na kytaru. Abú mě rozsekal ve fotbálku (ach jo!). Boucháme několik lahví šampaňského a několik lahví modrého sajrajtu. Nový rok je tu! Probíhá soukromý ohňostroj, střílejí se petardy a kolem půl druhé vyrážíme tradičně na Karlštejn. Cestou nás sice málem přejel vlak, když jsme museli jít kousek po trati, protože na břehu bylo nějak moc Berounky a nějak málo břehu, ale ve tři ráno úspěšně začínáme zpříjemňovat život okolí hradu. Silný kulturní zážitek. Pepa bohužel zapomněl katapulty v McDonaldu, takže ze zteče nic nebylo :sad:. Zpátky vyrážíme po silnici po druhém břehu. Cestou narážíme na radar a pořádáme s Hárošem závody v běhu. Zvítězil jsem (24 km/h) velice těsně nad Hárošem (23 km/h). Želvouna radar diskvalifikoval. V půl páté padáme po hubě do spacáků.

Na Nový rok už jen uklízíme základnu a balíme. Bob jede domů dřív. Auto nakládáme až po střechu, kdo se nevešel, jede vlakem. Novoroční ohňostroj nám zrušili :sad:. Akce to byla drsná a plná zážitků, z nichž část je vidět na fotkách a videích, které následují <img src='http://pako.iocko.cz/images/smilies/wpml_wink.gif' alt=';-)'/>.

Fotky na rajčeti (naše)
Fotky na rajčeti (Janička)
Video na Youtube

Komentáře ke článku

Štěpa říká:

19.1.2011 v 21:09.

Žádný laškování...! ;D

Básník říká:

6.1.2011 v 19:13.

Díky za pochvalu ;-)
A ono koneckonců nemusí uplynout ani těch 365 dní .. akcí je už pár vypsaných, tak když budou ti úžasní lidé chtít, můžeme se všici vidět i dřív.

Akorát teda nechápu, jak Tě mohlo napadnout, že by se mohlo laškovat .. :-D

Jana 2 říká:

6.1.2011 v 18:27.

Juchů! Krásný sloh, skvělé fotky, výborná akce, úžasný lidi. Oujé, nechť těch 365 dní rychle uplyne :-) A letos to vypadalo, že se mohlo i laškovat! :-D

Rajče Youtube

Co se chystá?

Rubriky

Archiv

Odkazy

Rádio Černá hora Hrady.cz Order of the Stick OOTS.cz